Totalul afișărilor de pagină

luni, 23 aprilie 2012

EDITIA I - ETAPA FINALA BAIA MARE 2 - 3 APRILIE 2012

HRISTOS A INVIAT!

Primele două zile ale Săptămânii Altfel, 2 - 3 Aprilie 2012, au fost într-adevăr altfel pentru elevii claselor a IX-a şi nu numai de la profilul Turism şi Alimentaţie de la şcoli din 9 judeţe (voi reveni cu o nouă postare cu detalii despre şcolile participante, premii şi celelalte detalii privind participarea). Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: Circuite turistice şi Bazele restauraţiei, ambele probe relevând moduri originale de prezentare a temelor propuse. astfel, prezentările Power Point s-au îmbinat cu dansuri şi muzică specifică fiecărei zone, iar materiile prime au căpătat şi forma unor preparate tradiţionale apreciate îndelung de public.
Trebuie să vă spun că aşteptam cu nerăbdare acestă activitate, această confruntare finală între echipele venite din toata ţara pentru câteva motive:
  • pentru a urmări corecta reflectare a ideii proiectului  la nivelul fiecărei şcoli participante;
  • pentru a compara nivelul elevilor participanţi la concurs;
  • pentru a vizualiza nivelul de implicare a elevilor în realizarea activităţilor, modul de comportare în echipă pe de o parte şi în faţa unor persoane străine, în condiţii de concurs, pe de altă parte;
  • pentru a scoate în evidenţă faptul că valorile naţionale sunt păstrate şi bine transmise de către elevi şi că ei se simt mândri atât de zonele promovate în cadrul circuitelor, cât şi de propria muncă.
În urma desfăşurării activităţilor proiectului, a părerilor exprimate atât de elevi, profesori cât şi de  celelalte părţi implicate  în  proiect, în timpul activităţilor dar şi la final prin opiniile formulate în chestionare, proiectul în sine a fost un succes. Ideea de a porni în formarea competenţelor pe modulele de specialitate încă din clasa a IX-a, de a confrunta elevii încă din acest nivel nu doar pentru a concura, ci mai ales pentru a învăţa unii de la alţii noi moduri de punere în practică a cunoţtinţelor predate la clasă a fost unanim "votată" ca fiind una inovativă, în spiritul îmbunătăţirii învăţământului românesc de specialitate (Turism), al armonizării nivelelor de aplicare a teoriei în practică. S-a pus accentul pe necesitatea implicării sporite a elevilor în procesul de prezentare verbală a obiectivelor turistice la nivel local şi naţional, de evitare a folosirii exclusive a suporturilor materiale în prezentări şi de includere a manierei proprii.
În sprijinul celor afirmate mai sus stau părerile exprimate verbal şi în scris din rândul participanţilor, al publicului şi al juriului, pozele ce vor fi publicate, ca de obicei pe pagina de facebook, dar şi pe blogul liceului.


Până la o nouă postare vă imbrăţişez şi vă doresc toate bune,

Marinela Dale

Un comentariu:

  1. Adevarat A Inviat!
    Felicitari pentru organizare si pentru efortul depus. Rezultatele sunt foarte frumoase, felicitari se cuvin si pemiantilor!
    Am vizualizat si fotografiile de pe facebook, sunt foarte frumoase, trofeele sunt cu totul speciale si deosebite, felicitari inca o data.
    Succese in continuare!

    RăspundețiȘtergere